Споделяне на Божието слово

Прочит: Ефесяни 4:7-16

„Защото където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.“
(Матей 18:20)

Когато бях малка, баба ме научи да запомням библейски стихове наизуст. Тя ми казваше, че когато не може да заспи, си припомня стихове, които е научила, и това ѝ помага да спи спокойно. Сега, когато съм на 95 години и прекарвам повечето от времето си сама вкъщи, особено ценя този навик. Библията може да бъде утеха за хората, които са сами, но може и да ни събира, за да служим заедно и да се учим.
През по-голямата част от живота си аз съм имала тази привилегия. Дори когато съм се премествала и съм сменяла църквите, съм смятала за благословение това да създавам дългосрочни приятелства с пасторите и братята и сестрите.
Наскоро започнах да се събирам с жени, чиято възраст се равнява приблизително на една трета от моята. Притеснявах се, че няма да се разбираме добре, още повече се притесних, когато получих лек инсулт и се наложи да постъпя в болница. Честно казано, те не бяха на същото мнение, когато дойде вторникът и трябваше да проведем последното си събиране. Каква изненада и радост преживях, когато се появиха в болничната ми стая, готови за следващ урок! Независимо дали сме сами, или в компанията на братя и сестри, Библията е наш постоянен спътник.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни водиш към мира на общението, когато изучаваме Твоето слово. Амин.

Мисъл за деня: Четенето на Библията носи утеха и мир.
Доли Дос (Тексас)

Да се молим за: ГРУПИТЕ ЗА БИБЛЕЙСКО ИЗУЧАВАНЕ.

Остави коментар

Live Reply