Спокоен сън

Прочит: Псалм 3:1-8

 

„И аз легнах и спах; станах, защото Господ ме поддържа. Няма да се убоя от десетки хиляди от народа, които навред са се изправили против мен.“

(Псалм 3:5-6)

 

Преди време няколко нощи имах проблеми със съня. Заспивах едва за час-два и се събуждах. Помня, че една приятелка казваше: „Ако се будиш няколко пъти през нощта, сигурно си под стрес“. Наистина, имах проблеми, но те не ме тревожеха толкова.

Един следобед, докато бях сама на горния етаж на къщата, почувствах желание да хваля Бога. Започнах да пея. Същата нощ спах непробудно. Мислела съм си, че проблемите не ме тревожат, но вътрешно съм се чувствала зле. Възхвалата към Бога възвърна силите ми. Сякаш пресушената ми душа беше напоена и мога да кажа като Давид: „И аз легнах и спах; станах, защото Господ ме поддържа“. Тревогите ни може да не изчезнат, когато прославяме Бога, но губят силата си, когато се потопим в Неговото присъствие.

 

Молитва: Любящи Боже, дори когато сме притиснати от проблеми, помагай ни да Те възхваляваме с песни. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Когато прославям Бога, намирам сила да се справя с всеки проблем.

Линавати Сантосо (Индонезия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ БЕЗСЪНИЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply