Спомени

Прочит: Псалм 103:1-5

„Благославяй, душо моя, Господа, и не забравяй нито едно от всичките Му благодеяния.“
(Псалм 103:2)

Най-голямата ми внучка обича да слуша моите истории за „добрите стари времена“, когато съм била на нейните години. Аз пък обичам да ѝ разказвам, особено като виждам колко щастлива я правя. Моето детство беше различно от нейното заради сериозните здравословни проблеми, които бяха голям товар за родителите ми. Сега зная, че въпреки тези тежки години Бог е имал план за живота ми, и това променя моята перспектива към преживяната болка.
Днес си мисля какво е въздействието на спомените върху нас, особено на лошите. Те могат да оставят отпечатък за цял живот. Но спомените могат и да са прекрасен подарък. Преживяванията, които сме споделили с любимите си хора, ни правят щастливи. Псалмистът казва да не забравяме нито едно от всичките благодеяния на нашия Господ. Важно е да помним своето минало, за да виждаме Неговата милост и многото благословения, с които ни обсипва.

Молитва: Милостиви Боже, помогни ни да пазим добрите спомени и да продължаваме напред, без да забравяме за Твоята любяща грижа. Амин.

Мисъл за деня: „Господ си спомни за нас; ще ни благослови“ (Псалм 115:12).
Роси де Краби (Колумбия)

Да се молим за: РАЗКАЗВАЧИТЕ НА ИСТОРИИ.

Остави коментар

Live Reply