Спри, погледни, послушай

Прочит: Псалм 46:1-11

 

„И Господ дойде и застана, и извика както преди това: Самуиле! Самуиле! Тогава Самуил отговори: Говори, защото слугата Ти слуша.“

                                                                         (1 Царе 3:10)

 

Животът ми е доста напрегнат: бързам за работа, грижа се за децата и семейството си, приготвям храна, справям се с постоянно възникващи спешни ангажименти. Дни наред не мога да си отдъхна поне за малко.

В началото на годината пасторите в църквата ни отправиха предизвикателство: „Дайте си почивка. Нека вниманието ви бъде изцяло погълнато от мисълта за Бога. Огледайте се. Заслушайте се. Давайте си по пет минути всеки ден, за да забелязвате живота“.

Приех предизвикателството и резултатите бяха изненадващи. Наблюдавах красивите цветове на залеза, който оживяваше пред очите ми с всяка минута. Забелязах някакво движение зад нашата къща и видях красив елен, който си играеше като малко дете съвсем близо до мен. Запалих свещ в една студена нощ и усетих топлината на пламъка. Изслушах една приятелка, която ми споделяше своите трудности. Нейните думи ми помогнаха да се справя с трудни ситуации в собствения си живот.

Тези забавяния, моментите, в които отварям сетивата си и сърцето си за Бога и за живота около мен, ми показаха, че съм обсипана с благословения. Всички можем да ги открием, стига само да си дадем време, за да ги забележим.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за многото благословения, които ни даряваш всеки ден. Помагай ни да си даваме време, за да ги забележим и оценим. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще „забавя темпото“ и ще благодаря на Бога за всички благословения в живота си.

Валъри Кинзъл (Мисури)

 

Да се молим за: ПАСТОРИТЕ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply