Стъпки към радостта

Прочит: 1 Йоан. 1:8-10

 

„Господ не забавя това, което е обещал, както някои смятат това за забавяне, но заради вас търпи дълго време, понеже не иска да погинат някои, а всички да дойдат до покаяние.“

                                                                               (2 Петр. 3:9)

 

Аз съм вече възрастен, скоро ще навърша 87 години. Християнин съм от 60 години. Всеки ден моля Бога да ми помага да израствам във вярата и общението с Него.

За да раста във вярата, предприемам четири стъпки: осъзнавам истинското си положение пред Господ, признавам греховете си, покайвам се и приемам с благодарност Неговата прошка. Всичко това ми носи радост.

Покаях се за един духовен грях, с който бях живял твърде дълго, без да осъзнавам колко здраво ме беше впримчил. Дори се чудех как не съм се отървал от него по-рано. Докато се борех с чувствата си, осъзнах, че трябва да го поверя на Бога, за да ми помогне да го преодолея. Реших да променя изцяло духовното си състояние, което страдаше заради този грях. Помолих Бога да ми помогне да бъда верен в новото си посвещение. Вярвах, че Той ми е простил, но трябваше да сторя и още нещо – да приема тази прошка, която бе израз на Божията любов и милост.

Колкото повече се отдалечавах от товара на миналото, толкова повече радост чувствах в сърцето си. Благодаря Ти, Боже!

 

Молитва: Отваряй нашите очи, Боже, за постоянните грехове в живота ни, които не осъзнаваме достатъчно добре. Помагай ни да ги признаем пред Теб, за де покаем и да приемем Твоята прошка. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато си признаем и се покаем за греховете си, Бог ни прощава.

Фред Клауд (Тенеси)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ОЧАКВА БОЖИЯТА ПРОШКА.

Остави коментар

Live Reply