Стъпка по стъпка

Прочит: Еклисиаст 3:1-11

„Има време за всяко нещо и срок – за всяка работа под небето.“
(Еклисиаст 3:1)

Когато за първи път ми откриха рак, стомахът ми се сви от страх. Каква щеше да бъде операцията? Кога щеше да започне лъчетерапията? От колко химиотерапия се нуждаех? Проучването на вариантите отне много часове заради множество фактори. Една сутрин, напълно изтощена, аз извиках към Бога: „Не мога да се справя с всичко това!“.
Когато прочетох днешния цитат от Еклисиаст, осъзнах, че не е нужно да се справям с всичко наведнъж. Нашият застъпник, Святият Дух, беше до мен и ми прошепна: „Трябва да преминеш през изпитанията едно по едно“. Олекна ми и дори се усмихнах.
Ден след ден разговарях с лекарите и планирахме скенерите, изследванията и операциите. Седмица след седмица ходех за различните процедури. И няколко месеца по-късно стигнах до момента на възстановяването.
Този период от живота ми беше голямо изпитание, но Бог беше до мен във всеки един момент. Не зная какви радости и скърби ще ми донесе утрешният ден, но имам мир в сърцето си. Вярвам, че нашият всемогъщ Бог е приготвил всяко нещо на времето му.

Молитва: Отче, помогни ни да намерим покой в Тебе и вяра, че си промислил за всеки ден от живота ни. Амин.

Мисъл за деня: Мога да се доверя Бог да ми помогне да премина през изпитанията стъпка по стъпка.
Деби Джоунс Уорън (Калифорния)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЧУВАТ СТРАШНА ДИАГНОЗА.

Остави коментар

Live Reply