Старият кръст

Прочит: Римляни 14:7-9

„Научи ни така да броим дните си, че да придобием мъдро сърце.“
(Псалм 90:12)

В един традиционен църковен химн – „Старият кръст“ – се казва: „Ще държа здраво тоз’ стар, груб кръст / скоро аз ще сменя го с венец“. Химнът разказва за християнския копнеж по вечния дом, където всички ние ще заменим земните си притежания с небесна награда.
Наближавам осемдесетте и все повече съжалявам за многото неща, от които трябваше да се откажа с пенсионирането. Преди служех като пастор, но вече проповядвам рядко. Естествено, не мога да участвам в любимите си забавления от миналото – волейбола, плуването, карането на кану. В продължение на 60 години имах разрешително за пилотиране на малък самолет и това ми носеше огромно удоволствие.
Когато се замислих какво означава да се държа здраво за стария, груб кръст, осъзнах, че това, от което не трябва да се отказвам, е Божията изкупителна любов, която се проявява в живота, смъртта и възкресението на нашия Спасител. Физическата ми слабост по никакъв начин не пречи на духовния ми живот. Благодарен съм за всичко, което кръстът на Исус означава за мен, и не спирам да убеждавам всеки, когото срещна, че той е истинската награда за нас както в този, така и в бъдещия живот.

Молитва: Господи, въпреки слабостите на възрастта искаме да бъдем Твои верни служители. Помагай ни винаги Исус да бъде в центъра на нашия живот. Амин.

Мисъл за деня: Най-голямата награда за нас е Христовата неизмерима любов.
Елмър Диксън (Флорида)

Да се молим за: ПЕНСИОНИРАНИТЕ ПАСТОРИ.

Остави коментар

Live Reply