Стойност

Прочит: Притчи 31:10-31

 

„Добре внимава в управлението на дома си и хляб на леност не яде. Синовете ѝ стават и я облажават; и мъжът ѝ я хвали…“

(Притчи 31:27-28)

 

Дълго време чувствах, че не правя нищо полезно, защото бях млада майка домакиня. Измъчваше ме мисълта, че не мога да работя и да помагам на семейството си финансово, защото за мен това беше истинска помощ. Тези мисли постоянно ме стресираха и ме правеха много лабилна и несигурна.

В такива моменти обаче усещах, че Бог нежно говори на сърцето ми. Чрез молитвата, Словото и други християнски книги Той ми помогна да преодолея негативните мисли и да се огледам наоколо. Видях, че моето призвание са малките ми момичета, с които заедно се радвахме на новите модели, които те сътворяваха; благодарността на съпруга ми при вида на топлата храна след дългия работен ден. Моето служение беше в поддържането на градината и грижата за животните в нашата ферма, благодарение на които имахме здравословни продукти и в които виждахме Божията любов и грижа към нашето семейство.

Вече не измервам стойността си в чекове. Просто искам да бъда най-добрата майка и съпруга, независимо дали помагам финансово на семейството. Сега знам коя съм и че това, което правя, е ценно.

 

Молитва: Любящи Господи, помагай ни първо да търсим Теб. Давай ни търпение и сила, за да следваме Твоя призив. Амин.

 

Мисъл за деня: Моята стойност не е в заплатата ми, а в Божията любов към мен.

Саманта Парсънс (Западна Вирджиния)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА, А СЕ ГРИЖАТ ЗА ДОМАКИНСТВОТО.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply