Страх и надежда

Прочит: Ездра 3:1-11

 

„И понеже се бояха от народа на онези места, поставиха жертвеника на мястото му и принасяха върху него сутрин и вечер всеизгаряния на Господа.“

                                                                               (Ездра 3:3)

 

„Моля те, довери ми се и ела на още една репетиция“. Учителят ми по музика ме убеждаваше да не се отказвам от училищния джазбенд. При първата репетиция на мен ми беше трудно и понеже не исках да се излагам пред групата, реших да не продължавам. След дълги разговори с учителя, си дадох още един шанс.

Втората репетиция мина много по-добре и оттогава свиря на тромпет. Участието в бенда ме направи по-уверен да пробвам нови неща. Радвам се, че продължих въпреки страха.

Този страх обаче изглежда нищожен пред страха, който изпитваха израилтяните при завръщането си от плен. А те имаха от какво да се страхуват: техните бащи бяха взети в плен преди много години и завръщането не беше толкова радостно. Хората, които живееха на онази земя, бяха враждебно настроени към тях. За да служат на своя Бог, израилтяните трябваше да издигнат жертвеник. Беше рисковано, но неизбежно. Те го направиха – избраха Бога въпреки страха.

Всички ние преживяваме трудни и рисковани моменти. Нека готовността на израилтяните в онази тежка ситуация ни насърчава да се доверяваме на Бога. Те бяха изплашени, но превъзмогнаха страха. Ние също можем да го сторим.

 

Молитва: Боже, често сме изплашени и не знаем какво да правим. Помагай ни да се доверяваме на Теб. Учи ни да бъдем като израилтяните, които въпреки страха решиха да Те следват. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се страхуваме, Бог е с нас.

Трой Денис (Канада)

 

Да се молим за: БЕЖАНЦИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply