Странник

Прочит: Матей 25:31-40

„Тогава Царят ще каже на тези, които са от дясната Му страна (…) Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте.“
(Матей 25:34-35)

През Втората световна война много хора в САЩ останаха без храна и домове, както това се случва и днес. В един дъждовен зимен ден на 1944 г. в Южна Луизиана забелязах, че някакъв човек минава през двора на съседите. Разрошен и носейки нещо в ръцете си, той дойде на задната врата на нашата къща. Аз изтичах да кажа на баба, която готвеше в кухнята. Когато тя отвори вратата, видяхме, че той носи кайма. С отчаяние в погледа, което никога няма да забравя, човекът каза на баба: „Госпожо, моля Ви, сгответе ми това!“. Тя му отвърна: „Влезте на топло, ще го сготвя“. Тя сготви каймата, като прибави и други продукти от нашата вечеря, и сервира ястието на човека. Докато изгладнелият странник се хранеше, ние изсушихме мокрото му палто. Скоро той си тръгна.
Ако сме отворени към нуждите на другите, всеки може да помогне на някой, който чука на входната му врата, така, както би помогнал на Исус.

Молитва: Боже, направи ни милостиви, за да отворим очите, сърцата и вратите си за тези, които се нуждаят от помощ. Амин.

Мисъл за деня: Следващия път, когато видя някого в нужда, ще послужа на Христос, като му помогна.

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА БЕЗДОМНИ.
Чарлс Ший (Тексас)

Остави коментар

Live Reply