Страшният балон

Прочит: Исая 43:1-7

 

„Не бой се, защото Аз съм с теб…“

(Исая 43:5)

 

Един ден бях в кухнята, когато чух малкото ми куче да лае в другата стая. Когато отидох да проверя какво става, го видях да се ядосва на един балон с надпис „Честит рожден ден“, закрепен във ваза с цветя. Той едва помръдваше, но това беше достатъчно да го раздразни. Нещо, което за мен беше напълно безопасно, пробуждаше голяма тревога у него.

Това се случва при много ситуации, които не разбираме напълно. Когато бях тийнейджър, баща ми получи инфаркт и това страшно ме изплаши, защото се страхувах за живота му. Много години по-късно с мен се случи същото и започнах да се притеснявам за собствения си живот. Щях ли да оцелея? Щях ли да съм в състояние да работя? А семейството ми?

Намерих утеха във вярата и в Божието слово и присъствие. В днешния библейски прочит пленниците във Вавилон получават послание на надежда. Бог ги уверява, че е с тях и мисли за тяхното добро.

Добре е да знаем, че всичко, което ни носи страх – болест, загуба или финансови проблеми – е възможност да си припомним Божията любов към нас и да приемем Неговата милост и насърчение да продължим с вяра напред.

 

Молитва: Помогни ни, Боже, да отхвърлим страха и да застанем с вяра пред лицето на опасността, защото Ти ще ни преведеш през нея. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието присъствие ни помага да живеем с мир и увереност.

Дж. Лиланд Колинс (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ БОРЯТ СЪС СТРАХ И ТРЕВОГА.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply