Страстна седмица

Прочит: Йоан 11:21-27

 

„Исус й каза: Аз съм възкресението и животът.“

                                                                (Йоан 11:25)

 

Откакто синът ми Стив почина през 2006 година, гледам на Възкресение Христово по малко по-различен начин. Първата Страстна седмица след смъртта му беше тежка, но като размишлявах дълго, стигнах до ново разбиране за ситуацията. Още на Цветница започваме да празнуваме. Този празник носи много радост и пеем радостни хвалебни песни.

Като че ли понякога животът ни следва събитията от Страстната седмица. Трябва да преминем през изпитания, през дни на молитва и подготовка, предателство, смърт, чувство за богооставеност. В такива моменти ни се струва, че денят на възкресението никога няма да дойде, но той идва! Слава на Бога! Има нов живот, който се корени в мощта на Христовото възкресение.

Аз се уча от този процес. В живота ще има още много победи, време на гореща молитва, предателства, смърт, но триумфът на Христовото възкресение ни води към вечния живот.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че ни допускаш в Твоето присъствие чрез Своя Син Исус Христос. Молим се, както Той ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Изпитания винаги ще има, но Христос ни е подарил вечен живот.

Барбара Трутс (Тексас)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply