Сутрешна роса

Прочит: Осия 14:1-9

 

„Аз ще бъда като роса на Израел…“

                                                  (Осия 14:5)

 

Беше горещо, а с няколко жени от църквата бяхме на почивка във вилата на една от тях. Всички, освен мен, спаха вътре. Аз лежах на поляната в неудобния спален чувал и понеже не можех да заспя, си говорех с кравите, които приближаваха към оградата, която ме делеше от тяхното пасище. Небето беше пълно със звезди. Най-накрая заспах.

През нощта се будих няколко пъти – не заради горещината, а защото усещах хладен и освежаващ полъх. На сутринта дори видях, че чувалът ми е обгърнат от нежна роса. Усещането беше много приятно.

Няколко дена по-късно четях книгата на пророк Осия и си спомних за тази освежаваща роса. В четиринадесетата глава пророкът говори за обръщането на Израел от греховете. Бог казва: „Аз ще изцеля отстъплението им, ще ги възлюбя доброволно, защото гневът Ми се отвърна от него. Аз ще бъда като роса на Израел“ (14:4-5). Веднага си помислих: „Да! Познавам това прекрасно чувство!“.

Обещанието на Господ към Неговия народ ни напомня, че Неговата любов към нас никога не отпада, а ни носи обновлението, от което толкова се нуждаем.

 

Молитва: Боже, помогни ни да признаем пред Теб греховете си, за да бъдем освежени от росата на Твоята прошка и милост. Амин.

 

Мисъл за деня: Искам да почувствам Божията любов и милост, които освежават и обновяват живота.

Дона Скейлс (Орегон)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА НА ХРИСТИЯНСКА ПОЧИВКА.

 

 

Остави коментар

Live Reply