Светиите преди нас

Прочит: Евреи 11:1-12

„… нека тичаме на очертаното пред нас поприще…“
(Евреи 12:1)

В днешния библейски текст авторът дава за пример живота на много старозаветни герои като Гедеон, Давид и Йосиф. Независимо от предизвикателствата и трудностите, през които преминаваха, те крачеха във вярата. Бог беше с тях и те постоянстваха. Първите стихове от дванадесетата глава са призив да следваме техния пример.
Един от най-добрите начини да съживим християнския си живот, е да обърнем внимание на хората, които са живели праведно преди нас. Не е нужно да се връщаме чак към Стария Завет, за да открием примери на вяра. Аз пазя живи спомени за хора, чиято вяра ме е вдъхновявала.
Моя приятелка, след като разбра, че е болна от рак, вместо да започне да оплаква съдбата си, намери сили в Христос и Неговите обещания. Друга приятелка беше изправена пред тежки проблеми – щеше да изгуби работата си, съпругът ѝ беше болен, а майка ѝ почина. Но тя посвети времето си на молитва и четене на Библията, което ѝ даде сили и вдъхнови хората около нея.
Много от нас могат да посочат примери, които са ги насърчавали във вярата пред лицето на изпитания. Те ни напомнят, че Бог ни вижда, през каквито и трудности да преминаваме.

Молитва: Господи, благодарим Ти за верните хора, които са живели преди нас. Амин.

Мисъл за деня: Кой е бил за мен пример на силна вяра?
Уейни Грийнауолт (Илинойс)

Да се молим за: ДУХОВНИТЕ НАСТАВНИЦИ.

Остави коментар

Live Reply