Светлина

Прочит: Матей 5:13-16

„Също така нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.“
(Матей 5:16)

Когато мисля за това, че трябва да бъда светлина в света, си спомням една от любимите си играчки от детството – светеща в тъмното топка. Докато я носех в джоба си през деня, тя беше обикновена топка, която, между другото, летеше доста далече, но оставех ли я на слънце, тя се зареждаше и ми осигуряваше часове наред забавна игра след залез.
Мисля, че понякога християнският ми път прилича на тази топка. В дните, когато обръщам повече внимание на Божието присъствие – моля се повече, чета Библията, правя добри неща – чувствам как светлината струи от мен. Също като топката, мога да светя само чрез постоянното присъствие на по-голям източник на светлина.
Исус ни е призовал да бъдем Негова светлина в света. Вярвам, че призваните трябва да озаряват мрака. Както светещите предмети са по-видими в тъмното, така и нашето присъствие в този изпълнен с проблеми свят може да е ценно.
Разбира се, всички имаме дни, в които не се чувстваме толкова ярки. В такива дни аз се успокоявам, като си помисля за малките източници на светлина като фенерчето или пък топката от моето детство. Когато протегнем ръка към някого, дори слабата ни светлина може да послужи като факел на Божията любов.

Молитва: Боже, изпълвай ни със Своята светлина и любов. Води ни днес и всеки ден към възможности да бъдем светлина за някого. Амин.

Мисъл за деня: Как Бог може да ме използва, за да бъда светлина в този свят?
Патрик Клингман (Мейн, САЩ)

Да се молим: ДА БЪДЕМ ПО-ЯРКА СВЕТЛИНА В СВЕТА.

Остави коментар

Live Reply