Светлина по пътя

Прочит: Псалм 119:105-112

 

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“

                                                                        (Псалм 119:105)

 

Когато мои роднини служеха като мисионери във Филипините, живеехме на място, където улиците бяха пълни с дупки. Беше опасно да ходиш там по тъмно. Помолих моята свекърва, която всяка седмица ни изпращаше колети, да ни прати хубаво фенерче. То пристигна и вече крачехме уверено, защото осветяваше цялата улица пред нас.

Една вечер вместо да го насоча напред, аз го вдигнах към палмите над главите ни. Изведнъж стъпих накриво и паднах по очи на прашния път. Постъпих неразумно, като не използвах фенерчето по предназначение.

Когато се изправих, бях научила важен урок: трябва да насочвам светлината, както на фенерчето, така и на Божието слово, напред, за да виждам ясно пътя. Словото на Бога осветява нашия път само когато го четем и го прилагаме в живота си.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за Твоето слово, което осветява пътя ни и ни показва как да Те следваме. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Ще ходя в светлината на Божието слово.

Боб Хаслъм (Тенеси)

 

Да се молим за: НАРОДА НА ФИЛИПИНИТЕ.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply