Светлина пред човеците

 

Прочит: Матей 5:13-16

 

„Също така нека свети вашата светлина пред човеците, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.“

(Матей 5:16)

 

В началото на служението си с младежите в нашата малка църква трябваше да започна от нищото, без материали. Но макар че нямах идея какво ще правя, знаех, че Бог може да работи в живота на тези млади хора. Вярвах, че можем да работим заедно и да бъда техен пастор.

Един ден Бог ми предостави възможност – бях поканен да участвам във футболен мач с момчетата от квартала. Приех само защото знаех, че трябва да бъда част от техния живот, ако искам да чуят нещо от това, което им казвам. В началото на играта топката дойде към мен. Хванах я и започнах да тичам. След сблъсък с едно от момчетата, успях да стигна до края на игрището и да отбележа точка. Само за минути всички тези момчета станаха част от младежкото служение в църквата.

Служението като младежки пастор ме научи, че ако искам хората да се интересуват от това, което правя, трябва и аз да се интересувам от тях. Прилагам този принцип в работата си – вестта за Исус достига до хората, след като стана част от техния живот. Вярвам, че това е смисълът на Въплъщението.

 

Молитва: Господи Исусе, помагай ни да бъдем част от живота на хората и да отразяваме светлината на Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да споделям вестта за Христос, като се интересувам от живота на хората.

Клитъс Хъл (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим: ДА ПРОЯВЯВАМЕ ИНТЕРЕС КЪМ ХОРАТА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply