Светлината на кръста

Прочит: 2 Коринтяни 3:12-18

 

„Вие сте светлината на света.“

                                             (Матей 5:14)

 

Прекрасно е, че Бог общува с нас по различни начини. Можем да прочетем Неговите думи в Библията или да ги чуем чрез проповед. Можем да чуем думите на Бога в песен, в мелодия, дори в звуците на природата. Понякога Бог общува с нас без думи. Това се случи с мен по време на миналото възкресенско богослужение.

На Възкресение Христово изнасяме столовете и амвона от богослужебната зала на открито, близо до църковните гробища. Оттам се вижда гърбът на църковната сграда, а когато времето е хубаво, точно по време на богослужението слънцето изгрява над гробището. Какво по-силно свидетелство за Христовото възкресение! Миналата година обаче се случи нещо още по-впечатляващо.

 При изгрева на слънцето лъч светлина огря кръста на амвона и отрази кръстен знак върху дрехата на пастора. Ето това беше Божият глас без думи, който аз чух и разбрах – всички ние сме призовани да отразяваме Христовата слава в този свят. Не ние сме изворът на светлината, но ако сме на правилното място и искаме да служим на Бога, хората могат да видят Христос чрез нас.

 

Молитва: Господи Исусе, помогни ни чрез всичко, което правим, да отразяваме Твоята слава и любовта Ти. Нека другите да виждат Теб, когато общуват с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Как отразявам Исусовата любов в този свят?

Дейвид Спайви Джуниър (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПОДГОТВЯТ БОГОСЛУЖЕНИЯТА.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply