Свидетелствай за любовта

Прочит: Йоан 13:31-35

 

„По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.“  

                                                                                  (Йоан 13:35)

 

Преди известно време ни посети една млада мисионерска двойка. В детството си Джеф бил високото слабичко момче, което обичало  да играе баскетбол на улицата, но когато пораснал, почувствал Божия призив да се заеме с мисионерско служение. Сега той и съпругата му Чани отиваха в Камбоджа, където има много малко християни, за да проповядват Благата вест.

Докато с Джеф си говорехме, можехме да видим в очите му искрена загриженост към тези хора, които Бог обича. Той преподава английски език, като използва и текста на Библията. Двамата с Чани са основали младежки групи, а съвсем скоро са поставили началото на спортен клуб.

В едно клипче, заснето от приятел мисионер, няколко човека от Камбоджа споделяха колко оценяват уроците, които Джеф им преподава, защото предизвиква респект у тях и не ги притеснява, когато сбъркат. Те се чувстваха обичани. Благодарение на Джеф и Чани някои от тези хора сега са християни.

Не всеки от нас може да отиде в далечна страна като мисионер, но всеки може да изпрати на някого насърчителна картичка, да помогне на възрастен съсед или да изслуша някого. Само с дела на любов можем да бъдем свидетели за Божията любов.

 

 

Молитва: Мили Боже, благодарим Ти за любовта Ти към нас. Нека водим и други хора при Теб, като се отнасяме към тях с любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Любовта осветява пътя към Бога.

Сюзан Маас (Орегон)

 

Да се молим: ДА ПОКАЗВАМЕ НА ХОРАТА БОЖИЯТА ЛЮБОВ.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply