Свобода

Прочит: Йоан 8:34-38

 

„И така, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни.“

(Йоан 8:36)

 

Сега съм в затвора, но съм много по-свободен, отколкото бях преди. Бях пастор, водех различни църкви, но изгубих връзката с Бога. Взех много неправилни решения и в стремежа си да съм успешен живях двойствен живот, което съсипа моя и живота на много хора. Не се смирих и не послушах Божия глас. Така постепенно сърцето ми закоравя към греха.

Сега знам, че съм градил живота си върху собствените си желания, а не на здравата основа Христос. След като влязох в затвора, родителите ми починаха, децата ми бяха дадени за осиновяване, а с жена ми се развеждаме. За няколко години целият ми живот рухна. Болезнено е, но понякога трябва да се откажем от това, което стискаме с всички сили, и да се хванем за Бога. Исус казва: „Елате вие сами на уединено място“ (Марк 6:31). Никога не съм си представял, че за мен това място ще е затворът. Тук се научих да слушам Бога.

Никой от нас не може да се върне в миналото, но можем да гледаме към това, което предстои. Можем да изберем Бога – днес и всеки ден. Доверието в Него е живот в свободата.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за свободата, която си ни подарил в живота, смъртта и възкресението на Твоя Син – Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ме освободи.

Никълъс Патерсън (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ЗАТВОРНИЦИТЕ.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply