Свобода да избираш

Прочит: Римляни 11:25-36

 

„Колкото за благовестието, те са неприятели, което е за ваша полза, а колкото за избора, те са възлюбени заради бащите.“

                                                                                     (Римляни 11:28)

 

Всеки ден вземаме решения: кога да станем от сън, какво да ядем, как да прекараме деня. Някои са доста по-важни и се отнасят за пътя, който следваме в живота си. Обкръжението ни, нашето образование, приятелите, хората, на които се възхищаваме, оказват огромно влияние върху избора, който правим.

Като родител аз съм вземал много решения относно моето дете в неговите ранни години. Когато порасна, аз му давах възможност сам да решава. Независимо дали това ми харесва, трябваше да приема неговия избор.

Христовите ученици също направиха избор. Симон и Андрей чуха призива на Учителя: „Вървете след Мен и Аз ще ви направя ловци на човеци“ (Марк 1:17). Това беше призив, който щеше да определи курса на техния живот.

Бог винаги ни дава правото да избираме свободно. Можем да решим дали да се молим всеки ден, дали да четем Словото, да ходим ли на църква, да помагаме ли на хората, които са в нужда. Ако се учим да възлагаме вярата си в Бога и ако Му позволяваме да ни води, ще имаме увереност в решенията, които вземаме.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за мъдростта, която ни даваш всеки ден. Нека тя ни насочва, когато вземаме решения, и нека винаги Те прославяме. Амин.

 

Мисъл за деня:  Днес ще търся Божията мъдрост за всяко решение, което вземам.

Клей Винсънт (Монтана)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО МИ ПОМАГА ДА ВЗЕМАМ ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply