Свобода!

Прочит: Изход 6:1-7

„И така, стойте твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.“
(Галатяни 5:1)

Аз съм чернокож и живея в САЩ, затова истински ценя свободата. Моите предци са купувани и продавани като роби, работели са като животни и са били бити, понякога до смърт. Те само са си мечтали за свободата, която имам аз днес. Зная добре, че ако се бях родил преди 200 години, нямаше да мога да правя нещата, които правя сега. Свободен съм и колкото и работа да имам, намирам време, за да помисля върху това и да благодаря в сърцето си.
Свобода. Тази дума използваме много внимателно и в повечето случаи не осъзнаваме истинското ѝ значение. Но никога не бива да подценяваме свободата. Може би чувстваме силата на свободата, когато Божието слово ни казва, че всички хора са били под властта на греха, но със Своята смърт Исус ни е освободил от тази власт. Всеки от нас е бил окован, но жертвата на нашия Спасител е разчупила оковите и сега сме свободни да вярваме, да се надяваме и да следваме Исус.

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че пожертва живота Си, за да бъдем свободни. Помогни ни да споделим този дар с всеки, който е все още окован. Амин.

Мисъл за деня: Свободата от греха и смъртта е истинско съкровище, което Бог ни подарява.
Гари Мичъл (Северна Каролина)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ПОРОБЕНИ.

Остави коментар

Live Reply