Свободен

Прочит: Филипяни 4:6-9

 

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение; и Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“

                                                                         (Филипяни 4:6-7)

 

По време на едно пролетно почистване в гаража по погрешка влезе малко птиче. То започна да лети в кръг и да се блъска в стените, опитвайки се да излети навън. След няколко минути се измори и кацна на касата на вратата. Аз взех метлата и я насочих към пиленцето. За моя изненада, то скочи върху нея и стоя там, докато не го изнесох. Веднага щом видя светлината, то отлетя на свобода.

И аз като това птиче често с цялата си енергия се опитвам да разреша важен въпрос и търся изхода. Съвсем скоро вече се чувствам изтощен. В такъв момент си припомням думите на апостол Павел към филипяните. Казвам си, вместо да се тревожа, по-добре е да възложа всичко на Бога в молитва. Той не просто може да ми помогне, защото знае правилните отговори, но и може да ми даде мир и свобода.

 

Молитва: Боже, Извор на мир, учи ни винаги да Те търсим. Когато се тревожим и се чувстваме изтощени от житейските трудности, покажи ни Своята любов и милост. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Божият мир може да ни освободи от тревогата.

Дан Фризби (Вирджиния)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗПЪЛНЕНИ С ТРЕВОГА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply