Свръхбагаж

Прочит: Исая 43:18-19

 

„… всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“

                                                                                (1 Петр. 5:7)

 

Миналата година ходихме на две съвсем различни почивки – едната с караваната и друга със самолет. Когато започнахме да приготвяме багажа си за самолета, ни беше много трудно да се поберем в позволените килограми. Бяхме свикнали да пътуваме със старата каравана, където можехме да поберем колкото искаме багаж. За полета се наложи да опаковаме и разопаковаме куфарите няколко пъти, докато се поберем с зададения стандарт. Трябваше да вземем наистина най-необходимото.

Бог ми показва, че също както се случва при екскурзиите с караваната, в живота често нося със себе си непотребни неща. Мисля си, че някога ще ми потрябват, но те всъщност са товар от миналото: навици, които повече не са ми нужни; мисли, които ми вредят.

Да станем християни, означава да променим живота си – да се разделим с много неща от миналото. Ако се замислим, ще осъзнаем, че постепенно Божият Дух ни открива с какво от миналото трябва да се разделим. Така в сърцето и ума ни вече има повече „място“ за свободата, която Исус ни подари, като умря на кръста за нас.

 

Молитва: Небесни отче, помогни ни да слушаме Святия Дух, за да успеем да се отвърнем от старите си пътища. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Вместо да страдаме под товара на миналото, можем да бъдем свободни в Христос.

Ленор Уортън (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ПРИТИСНАТИ ОТ ТОВАРА НА МИНАЛОТО.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply