Тайната на Причастието

Прочит: Марк 14:17-25

 

„Защото всеки път, когато ядете този хляб и пиете тази чаша, възвестявате смъртта на Господа, докато дойде Той.“

                                                                    (1 Коринтяни 11:26)

 

Дълго време бях размишлявал за същността на Причастието, но я осъзнах веднъж, докато пристъпвах към масата с даровете. Причастието е път. Когато вземаме от хляба и виното, ние празнуваме пътя, който извървя Исус към разпъването на кръста и възкресението. Самите ние извървяваме пътя към даровете на всяко богослужение с причастие. С участието си в това тайнство празнуваме и пътя, който светиите преди нас са извървели. Хлябът ми напомня за манната, с която Бог хранеше народа Си в пустинята. Виното е Христовата кръв, която ни дава живот.

На всяко богослужение с причастие историята на нашата вяра се разказва отново и иска да бъде чута. В този момент ние чувстваме отново призива да служим един на друг, да служим на целия свят. Когато се замислим за всичко това и Причастието престане да бъде за нас рутина, животът ни коренно ще се промени. То е чудо, което ни дава сила и смелост да носим Божията любов в света.

 

Молитва: О, Боже, благодарим Ти за тайната на Причастието, в което ние се срещаме с Теб. Помагай ни да Те виждаме в хората около нас. Нека познаваме и споделяме Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Чрез Причастието животът ни може да бъде коренно променен.

Патрик Кангрга (Мериленд)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ОТСЛУЖВАТ ПРИЧАСТИЕТО.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply