Тайната

Прочит: Филипяни 4:10-13

„… във всяко нещо и във всички обстоятелства съм научил тайната и да съм сит, и да съм гладен, и да съм в изобилие, и да съм в оскъдност.“
(Филипяни 4:12)

Преди години работата ми изискваше да се преместя доста далече. В първите няколко месеца се чувствах много добре. Имах добра работа, хубав апартамент близо до плажа и приятел за съквартирант. Тогава дойдоха приятели на гости и ме попитаха как мога да издържам на това място. Те ми напомниха, че съм далеч от дома, нямам много приятели и не излизам често. „Не се ли чувстваш изолиран, не ти ли липсва домът?“ – ме попитаха те. От онзи момент наистина се почувствах изолиран и след известно време се прибрах у дома.
По-късно разбрах, че техните думи бяха променили перспективата ми – от това, което имах, към онова, което ми липсваше. Сега знам, че в много случаи удовлетворението зависи от това как гледаме на нещата. Със сигурност това се отнася и до думите на Павел в четвъртата глава на Филипяните. Ситуацията, в която се намира апостолът, не е добра. Но дори при трудностите, той се е научил да е доволен във всякакви обстоятелства. Ето каква е тази тайна: „За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява“.
Тайната на удовлетворението независимо от обстоятелствата е упованието в Христос. Затова нека насочим вниманието си не към това, което ни липсва, а към благословенията, с които Бог ни е дарил.

Молитва: Боже, помогни ни да виждаме благословенията, които ни даваш, и да осъзнаем, че силата ни е в Твоя Син – нашия Спасител Исус Христос. Амин.

Мисъл за деня: Кое Божие благословение не забелязвам?
Скот Мартин (Ню Джърси)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРЕМЕСТВА ЗАРАДИ РАБОТАТА СИ.

Остави коментар

Live Reply