Така тичайте

Прочит: 1 Коринтяни 9:24-27

 

„Не знаете ли, че които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, че да я получите.“   

                                                                                 (1 Коринтяни 9:24)

 

Тренирах футбол в колежа, затова думите на апостол Павел за спортистите веднага привличат вниманието ми. В своето първо послание към коринтяните той пише: „А всеки, който се състезава, се въздържа от всичко. Те вършат това, за да получат тленен венец, а вие нетленен“ (1 Кор. 9:25). Апостолът използва примера за атлетите, които се подготвят дълго време за състезание, защото искат да спечелят и да получат награда.

На всяка олимпиада над 200 държави изпращат най-добрите си атлети, за да премерят сили. Винаги са ми интересни техните истории за силна воля, преодоляване на препятствия и смелост. Всеки състезател се е дисциплинирал, за да стане достатъчно подготвен за олимпийски игри. Мисля си, че е лесно да бъдеш зрител, но никак не е лесно да си атлет. Едно е да наблюдаваш, а друго – да преодоляваш трудности и да устоиш на изпитанията.

Павел иска да ни каже нещо много важно за християнския живот. Следването на Исус изисква дисциплина и постоянство. Сега, когато започва сезонът на Великия пост, имаме възможността да дисциплинираме себе си, за да се уподобяваме все повече на Христос. Полезните навици в духовния живот ни приближават към Спасителя.

 

Молитва: Святи Боже, помагай ни не само да казваме, че следваме Исус, но да живеем като Негови последователи с отдаденост и постоянство. Амин.

 

Мисъл за деня: Кои духовни навици могат да ме приближават към Исус?

Мат Миовски (Мисури)

 

Да се молим за: АТЛЕТИТЕ ОТ ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ.

Остави коментар

Live Reply