Така трябва

Прочит: Римляни 12:9-13

 

„Не гледайте всеки само за своето, а всеки и за чуждото.“

                                                                        (Филипяни 2:4)

 

Лицето ѝ беше тъжно, когато неуверено влезе в чакалнята. Попита един човек дали всички чакаме за същия влак и сподели, че за пръв път пътува с влак. Каза, че съпругът ѝ скоро е починал.

Кондукторите ѝ помогнаха да се качи заедно с багажа си и да намери своето място във влака. Когато пристигнахме и слязохме на гарата , мъжът, който беше седял до нея в купето, я предупреди, че ще трябва да повърви пеша. Когато минаха покрай мен, аз му споменах, че жената вероятно се нуждае от помощ за багажа, а той отвърна, че ще има грижата. Благодарих му за това, че помага на непознатата жена, а той каза: „Така трябва“.

Всички ние крачим по житейския си път, а Бог ни наблюдава. Знаем, че Той ни е повелил да обичаме своите ближни, и можем да решим как да изпълним това поръчение. Нека винаги показваме на хората Божията любов, като се грижим за тях. Така трябва.

 

Молитва: Боже, помагай ни да забелязваме нуждите на хората. Води ни, за да знаем на кого да помогнем, и ни давай смелост, за да го сторим. В името на Исус се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Трябва да се обичаме един друг.

Мери Ета Гарднър (Илинойс)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ САМИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply