Такъв, какъвто съм

Прочит: 2 Коринтяни 12:6-11

 

„… Той ми каза: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена.“

(2 Коринтяни 12:9)

 

Много от приятелите ми християни имат конкретни представи за това как трябва да се държи християнинът. Аз съм много общителен и любознателен и според тях поведението ми не е правилно. Често са ми правили забележки и това ме е карало да се чувствам виновен и да моля Бога за прошка. Обичам да общувам с други християни, но не мога да крия истинския си характер, за да им се харесам.

Дълго чаках Бог да ме промени, за да стана „по-духовен“ за църквата и вярващите ми познати. Един ден думите „доволно ти е Моята благодат“ ми разкриха нова перспектива. Сега виждам, че екстровертният ми характер ми помага да общувам по-лесно. Със съзнание за положението си пред Бога мога да говоря с тези, които се чувстват отхвърлени, но знам, че Бог е винаги с мен. Сега много по-пълноценно преживявам любовта на Този, Който ме приема такъв, какъвто съм.

Какво насърчение е да знаем, че Господ може да бъде прославян дори когато ние оставаме неразбрани и неоценени! Можем да отидем при Него такива, каквито сме.

 

Молитва: Спасителю, благодарим Ти, че ни обичаш такива, каквито сме. Помогни ни животът ни да отразява истината на Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори когато не обичам себе си, Бог ме обича такъв, какъвто съм.

Тимъти Олумайд (Нигерия)

 

Да се молим: ДА ПРИЕМАМЕ ДРУГИТЕ ТАКИВА, КАКВИТО СА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply