Талант за споделяне

Прочит: Изход 23:6-9

„Да не онеправдаваш някой наемник, беден и сиромах, бил той от братята ти или от чужденците, които са в земята ти в градовете ти.“
(Второзаконие 24:14)

Работя доброволно с бежанците, които пристигат в щата ни, и съм изумена от техните истории за злоупотреба от страна на безскрупулни хора. Мисля как да им помогна въпреки ограниченото си време и сили. Миналата есен срещнах Оунг Лин и дъщерите му и им отидох на гости за Рождество Христово. Той беше стъпил на мина в едно убежище в Тайланд и беше изгубил единия си крак, двете си ръце и зрението си. После починала жена му. Когато дошъл в Небраска с четирите си дъщери, негови сънародници от Бурма ги приели в апартамента си. Надявах се по някакъв начин да помогна на това семейство. С посещението си исках да занеса не само ориз, плодове и пари, но и светлината на Божията любов.
Бог е дал на всеки от нас таланти и умения, за да помагаме на хората. Тези, които могат да шият, помагат на бежанците, като ги учат. Има специална група, която събира пари за семействата им. Един пенсиониран учител помага на децата с уроците. Моята 81-годишна приятелка Съни им разказва за нашите културни традиции. С бежанци, с възрастни хора, нуждаещи се от помощ, или с болните братя и сестри в църквата – всеки от нас може да сподели нещо, което умее, за слава на Бога.

Молитва: Боже, отваряй умовете и сърцата ни за начините, по които можем да насърчаваме хората. Амин.

Мисъл за деня: Всеки ден мога да разчитам на Бога да ми посочва хората в нужда.
Нанси Мейер (Небраска)

Да се молим за: БЕЖАНЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply