Таланти

Прочит: 1 Петр. 4:8-11

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“
(1 Петр. 4:10)

Майка ми имаше дарба да бъде гостоприемна. Дори когато нямахме много пари, тя приготвяше вкусни спагети и различни видове паста, които подправяше със страхотни сосове и подправки, така че липсата на достатъчно месо не беше проблем. Освен това правеше страхотни салати и торти. Понякога сме имали 15 човека на гости в скромния си дом. Дори когато съм се опитвала да посрещам хора като нея, не съм успявала. Възхищавам се на нейното гостоприемство, но това не е моята дарба.
Аз преподавам английски на 30 човека от различни държави, някои от които не говорят език, който аз говоря. Освен това преподавам уроци върху Библията, испански и езика на знаците. Ето това е моята дарба. Не храня хората с храна, а с информация. Когато спрях да имитирам майка си и се отдадох на талантите, които Бог ми е дарил, се успокоих и станах по-уверена. С времето съм разбрала, че всички имаме уникални таланти, с които можем да служим на Бога и на хората.

Молитва: Господи, помогни ни да открием възможностите и талантите, които си ни дал, и да ги използваме, за да Ти служим. Амин.

Мисъл за деня: Аз съм уникален с талантите, които Бог ми е дарил.
Мери Хънт Уеб (Ню Мексико)

Да се молим за: УЧИТЕЛИТЕ ПО ЕЗИЦИ.

Остави коментар

Live Reply