Таланти от Бога

Прочит: 1 Коринтяни 12:4-11

 

„Защото Ти си създал чреслата ми, обвил си ме в утробата на майка ми (…) Твоите очи видяха необразуваното ми вещество; и в Твоята книга бяха записани всичките ми определени дни, докато още не съществуваше нито един от тях.“

(Псалм 139:13, 16)

 

„Ще работя в църквата!“ – с вълнение съобщих на родителите си по телефона, че съм наета като музикант в нашата църква. Преди не мислех, че това ще е възможно.

Майка ми започна да ме учи да свиря на пиано от ранното ми детство. Като малка съм имала много рецитали, но след гимназията се отказах от свиренето. Едва когато станах член на църквата, започнах да свиря отново. Когато отворя пианото, времето спира. Преди време някой ме чу и ми предложи да изсвиря нещо по време на богослужението. Съгласих се. След службата няколко човека ме поздравиха и ми благодариха, че съм споделила своя талант. Талант?

Когато чета днешния библейски пасаж, си припомням, че Бог ни е познавал още преди да ни е оформил. Трябва да използваме талантите, които Той ни дава, за да служим на хората и да Го прославяме. С музикалния си талант аз мога да възхвалявам Бога и да споделям своята вяра. Нека да бъде слава на Господа за всичко, което ни е дарил!

 

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да откриваме своите дарби и таланти, за да ги използваме да служим на другите и да Те прославяме. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да използвам дарбите си, за да прославям Бога днес?

Джанет Пиърс (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ЦЪРКОВНИТЕ МУЗИКАНТИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply