Там, където съм

Прочит: Ефесяни 4:11-16

 

„Защото сме Негово творение, създадени в Христос Исус за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим.“

(Ефесяни 2:10)

 

Когато отидох на посещение при Мария, влязох в един чист и подреден дом, ухаещ на прясно изпечен хляб. Всичко беше приготвено за съпруга и тримата ѝ синове, които щяха да се приберат съвсем скоро. Но Мария не беше щастлива.

„Проповедта в неделя беше за това как да използваме своите таланти – каза тя, – но аз не чувствам да имам някакъв особен талант. Омъжих се веднага след училище и когато децата се появиха, трябваше да напусна работата в офиса. В онзи период не можах да споделя с никого вестта за Христос и Неговата любов.“ Аз я уверих, че въпреки това тя показва тази любов чрез живота си ежедневно. Синовете ѝ често водят приятели вкъщи, където всички се чувстват обичани и добре приети. Освен това тя не спира да подкрепя своя съпруг в многото задължения, които той има. Мария изслушва хората, служи в църквата и сякаш е един общ образ на библейските Марта и Мария.

Някои хора стават мисионери в чужбина, но мисионерското поле на повечето от нас е собственият ни дом, офис, църква или квартал. Където и да се намираме, Бог иска да служим на Него и на своите ближни.

 

Молитва: Любящи Боже, помагай ни с желание да Ти служим там, където си ни поставил. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме е поставил точно там, където мога да служа най-добре.

Карол Първс (Англия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА БЕЗПОЛЕЗЕН.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply