Там, където сме

Прочит: Матей 6:25-34

 

„Благословен да бъде онзи човек, който уповава на Господа… Защото ще бъде като дърво, насадено при вода, което разпростира корените си при потока…“

                                                                       (Йеремия 17:7-8)

 

 Преди 25 години се наложи да бъда настанен в специално жилище далеч от семейството си. Бях алкохолик и ми откриха шизофрения. Имах нужда от професионална помощ.

Всяка година майка ми ме води при роднините. Много обичам една картина в дома на леля, на която са нарисувани различни красиви цветя. Тя ми е помогнала да погледна по-различно на живота, защото ме е насърчавала да раста и да се развивам там, където Бог ме е поставил, също като цветята, които Той е направил да растат на различни места. Исус ни казва, че полските лилии не се безпокоят за своето бъдеще, а носят красотата на Твореца, Който ги е създал и се грижи за тях.

Аз съм доволен и намирам радост там, където съм. Не консумирам алкохол от тринадесет години, имам приятели в църквата, която посещавам. След дълго лечение терапията ми дава добри резултати. Искам да бъда като едно от цветята на онази картина в дома, в който живея, с хората, които имат същите здравословни проблеми.

 

Молитва: Боже, помогни ни да намерим мир там, където сме, дори когато преживяваме травма. Дай ни сила, за да преодоляваме психическите проблеми, както и всички други трудности, които животът ни носи. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да живеем пълноценно там, където Бог ни е поставил.

Хауърд Глоусън (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПСИХИЧЕСКИ РАЗСТРОЙСТВА.

 

Остави коментар

Live Reply