Търпение

Прочит: Матей 4:18-22

 

„Той им каза: „Елате след Мен и Аз ще ви направя ловци на човеци.“

                                                                                                 (Матей 4:19)

 

В един топъл и тих следобяд миналото лято мой приятел ме учеше да ловя риба. Той ми помогна да си набавя необходимото и ми обясни какво трябва да правя. Специално ми обърна внимание, че трябва да съм много спокоен и търпелив, особено в момента, в който рибата захапва кукичката и започва да се съпротивлява.

Отидохме на неговото любимо място край езерото. Когато след много усилия хванах „нещо голямо“, започнах да дърпам въдицата толкова агресивно, че въжето се скъса.

Тогава сравнението между риболова и благовестието ми стана съвсем ясно. Всеки ден, понякога съвсем неочаквано ни се предоставят възможности да споделим вестта за спасението. Тази мисия може да бъде успешна, ако имаме знание, търпение и най-важното – желание. Макар много хора да не откликват на нашия призив, има и такива, които чрез него стигат до Бога. За останалите Той изпраща други Свои служители. Не всички имаме еднакви познания, търпение или смелост, но можем да даваме всичко от себе си за благовестието, като знаем, че Бог изпълнява съвършено Своето дело. Когато погледна назад във времето, благодаря за всички, които не са се отказали и са се молили за мен, докато бъда „уловен“ за Божите спасителни истини.

 

Молитва: Боже, показвай ни как смело и търпеливо да споделяме своята история и как да не угасва в нас вярата, че Ти ще доведеш докрай делото на благовестието. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще последвам призива на Исус да бъда „ловец на човеци“?

Ивън Райд (Калифорния)

 

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ В СПОДЕЛЯНЕТО НА ВЯРАТА.

 

Остави коментар

Live Reply