Търпение

Прочит: 2 Петр. 1:3-11

„… бъдете търпеливи към всички.“
(1 Солунци 5:14)

След като мъжът ми се обръсна, по мивката отново беше пълно с косми. Опитах се да се успокоя и да си спомня колко добри качества има. Сигурна съм, че и някои от моите навици го дразнят. С Лин сме женени от 47 години – дълго време за съвместен живот.
Един ден прочетох съвета на апостол Павел към солунците: „бъдете търпеливи към всички“. Следващия път, в който видях същата гледка в банята, си казах: „Всеки път щом видя мивката в това състояние, ще си припомням по някоя черта в моя съпруг, която ценя“. С времето открих толкова неща, за които съм благодарна на Бога, че космите в банята спряха да ме притесняват. Често благодаря на Господ, че ми е подарил Лин, с когото мога да споделя живота си. Освен това търся поводи да кажа това и на него.
Реших да постъпвам така и с другите, които ме дразнят по някакъв начин. Вместо да се ядосвам, се замислям за хубавите неща, с които ги свързвам, и благодаря на Бога. Може би ако всички се вслушаме в думите на апостола към солунците, светът ще стане по-търпелив и любящ!

Молитва: Добри и любящи Боже, помогни ни да бъдем търпеливи към веки, когото срещнем днес. В името на Исус се молим. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще превърна раздразнението в прослава към Бога.
Нанси Майър (Небраска)

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply