Търпение

Прочит: Псалм 37:3-6

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“
(Римляни 8:28)

Бях напреднала в танците и на върха на развитието си в тази област – преподавах и печелех състезания. Един ден по време на урок почувствах някаква болка в гърба. В началото се опитвах да не ѝ обръщам внимание, но в края на деня вече бях в спешното отделение. След няколко рентгенови снимки лекарят каза на родителите ми, че трябва да избирам дали да се оперирам, или да се откажа от танците. Съгласих се да се откажа. Това беше най-трудното решение, което бях вземала дотогава. Въпреки това чувствах някакъв мир.
Месеците след това бяха изпълнени с изпитания – емоционални и физически. Докато търсех нови занимания, с които да заместя танците, открих радостта от общуването с Христос. Това беше най-добрият резултат, който можех да очаквам. Осъзнах, че радостта ми не е идвала от умението да танцувам, а от Бога. Никога не съм си представяла, че Той ще премахне болезненото чувство от загубата и ще ми дари нови благословения. Радвам им се и до днес и знам, че нямаше да ги имам, ако не бях взела това решение преди години. Разбира се, танците ми липсват, но общението с Бог, което мога да изграждам, надминава всичко друго, което мога да имам.

Молитва: Боже, благодарим Ти за всичко, което си ни дал. Помогни ни търпеливо да чакаме благословенията, които си ни приготвил. Амин.

Мисъл за деня: Общението с Бога прави живота ми пълноценен.
Райли Гоутзингър (Оклахома, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ НАРАНЯВАНЕ.

Остави коментар

Live Reply