Търпение

Прочит: Псалм 27:1-14

 

„Ако не бях повярвал, че ще видя благостите Господни в земята на живите – бих премалял. Чакай Господа; дерзай и нека се укрепи сърцето ти. Да! Чакай Господа.“

                                                                       (Псалм 27:13-14)

 

След като няколко месеца имаше сериозни проблеми с дишането, майка ми получи инфаркт. Въпреки грижата на много добри лекари при такава диагноза не можеше да се каже нищо сигурно. Аз съм хирург ортопед и обичам да виждам резултатите веднага, но с времето се научих да чакам Божията помощ с търпение и надежда за изцеление.

Независимо дали проблемът е счупена кост, или сърдечна недостатъчност, ние не винаги можем да контролираме възстановяването. Но за Бога няма нищо невъзможно. Сега нямам ясни отговори, но виждам Божията доброта в молитвите и подкрепата на семейството, приятелите, хората от църквата.

Най-добрите лекари, които се грижат за моята майка, правят всичко възможно, за да отговарят на нашите въпроси и да ни дават надежда. Те ми помагат да предам най-дълбоките си надежди и вярата си на нашия Господ, независимо какво ще се случи.

 

Молитва: Господи, утешавай хората, които страдат, особено когато те нямат яснота за това, което ги очаква. Давай им сила и търпение, за да чакат отговорите, които само Ти можеш да дадеш. Амин.

 

Мисъл за деня: Какъвто и да е проблемът, започни с вяра и не я изгубвай до края.

Робърт Бойс (Тенеси)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИМА БОЛНО СЪРЦЕ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply