Търси Бога

Прочит: Второзаконие 4:27-31

„Когато се намериш в скръб и всичко това те постигне, ако накрая се обърнеш към Господа, твоя Бог, и послушаш гласа Му (…) Той няма да те остави…“
(Второзаконие 4:30-31)

Една година реших да помогна на нашия младежки ръководител, като организирам прочитите за тържественото богослужение на Бъдни вечер. Малките деца се притесняваха да четат на глас. Двете момичета и двете момчета на възраст 10-12 години, облечени в рождествени костюми, не спираха да се въртят и да ми задават въпроси, като например: „По време на песента ли да изляза, или след това?“. Аз разбрах, че колкото и да им обяснявам предварително, те няма да спрат да се притесняват. Успокоих четиримата смели четци: „Ако се притеснявате кога да започнете, погледнете към мене и аз ще ви дам знак“. Те обаче не ме познаваха и се съмнявах, че ще ми се доверят. Въпреки това им обещах, че ще помогна, за да се чувстват спокойни. По време на програмата погледите на всички тях бяха отправени към мен.
Мисля, че това прилича на отношенията ни с Бога. Когато сме изправени пред трудности, може да забравим, че Бог е с нас, помага ни и ни дава смелост. Можем да се доверим на Господ при всяка ситуация. Божието присъствие в живота ни е постоянно и ни дава мъдрост.

Молитва: Боже, Ти си прекрасен и винаги си до нас. Нека винаги търсим Твоето водителство и се доверяваме на любовта Ти. Амин.

Мисъл за деня: Няма да позволя страхът да ми попречи да търся Бога.
Кели Гейлорд (Северна Каролина)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАБОТЯТ С ДЕЦА В ЦЪРКВАТА.

Остави коментар

Live Reply