Търси птицечовката

Прочит: Исая 42:9-16

„Ето, нещата, предсказани от началото, се сбъднаха и Аз ви известявам нови, преди да се появят, ви ги казвам.“

(Исая 42:9)

Учените навремето са смятали, че всички бозайници са живораждащи и няма такива, които да снасят яйца. Тогава открили птицечовката, която обитава определен район от Австралия. Тя изненадала изследователите не само със съчетанието от опашка, подобна на видровата, и човка, наподобяваща тази на птиците. Те за първи път видели топлокръвен бозайник, който снася яйца.
В Стария завет откриваме няколко подобни необикновени открития. Израилтяните станаха свидетели на неща, които никой дотогава не беше виждал: разделяне на море, огнени стълбове, вода, която потича от суха скала, храна, падаща от небето. Бог ги подготвяше за огромна промяна.
Подготовката за нещо ново често е съпътствана от неудобство и чувство за страх. Новите запознанства, места, работа – всичко това изисква вяра. Дори за прошката е нужна вяра. Ако сме наблюдателни, ще откриваме как Бог действа в живота ни по неочаквани начини. Ще ставаме свидетели на нови неща, които могат да разтърсят из основи нашите познания и убеждения.
Когато си кажем: „Всичко върви по план. Няма „птицечовки“ в живота ми“, нека бъдем смели и да очакваме неочакваното. Преди да разберем, може да се появи възможност да открием нещо напълно ново, което Бог е приготвил за нас.

Молитва: Боже, давай ни смелост да откриваме новите неща, които ни подаряваш, с доверие. Амин.

Мисъл за деня: Бог е приготвил за мен много повече, отколкото си представям.
Тес Брукс (Флорида)

Да се молим за: НЯКОЙ, ЧИЙТО ЖИВОТ НАВЛИЗА В НОВ ЕТАП.

Остави коментар

Live Reply