Търси златото

Прочит: 1 Петр. 4:8-11

„Той Мен ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява.“
(Йоан 16:14)

Когато бях на 21 години, с приятеля ми Тим си намерихме работа в Аляска. Бяхме заедно от няколко месеца и затова много се зарадвах, когато той ми предложи брак и сложи пръстен на ръката ми. Оженихме се няколко месеца по-късно.
Също като златотърсачите, които внимателно отделят златото от останалите примеси, ние трябваше да филтрираме доста неща. Веднага след сватбата започнаха разногласията. Например, когато е напрегнат, Тим обича да остава сам, а аз излизам с приятели. Постепенно различията в характерите ни започнаха да ме напрягат.
Когато повярвах в Бога, разбрах, че Той цени мен и моите таланти. Реших да се отнасям по същия начин с Тим. Правех му комплименти за нещата, които прави добре. Той е отличен компютърен специалист и прекрасен баща.
С всеки изминал ден молитвата и упованието в Бога ми помагаха да се сближавам повече със съпруга си. Решихме да търсим доброто и противоречията ни постоянно отпадаха. Можем да се уверим в силата на този подход, като го приложим към хората, които обичаме.

Молитва: Святи Душе, помогни ни да „пресеем“ своето раздразнение, за да видим ценността на хората. Амин.

Мисъл за деня: Виждам ли ценното в хората, които обичам?
Лин Хейр (Орегон)

Да се молим за: МИНЬОРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply