Теготи

Прочит: Лука 10:25-37

 

„Един на друг си носете теготите и така изпълнявайте Христовия закон.“

(Галатяни 6:2)

 

Живях пет месеца в Испания, където преподавах в мисионерско училище. Въпреки че семействата на децата ме приемаха много добре, нямах достатъчно свободно време, за да ги опозная добре – докато не се разболях от вирусна инфекция.

Тъй като не исках да притеснявам никого, се опитвах да се грижа сама за себе си, но един ден без малко щях да припадна в лекарския кабинет. Избухнах в плач. Споделих всичко, което се беше събрало в мен, с председателя на училищното настоятелство, който ме беше закарал до болницата. Разказах на Фил за вината, че съм изоставила работата си, за самотата далеч от семейството, както и за невъзможността да си сготвя подходяща за състоянието ми храна. Когато свърших, той ми подаде носна кърпичка и обеща да ми помогне.

Същата вечер един мисионер ми донесе филми, а през следващите три седмици всеки ден някой идваше при мен с топла храна и ми помагаше с прането. Освен това винаги имах с кого да разговарям. Като се замисля, точно този период от време е свързан с най-хубавите ми спомени от Испания.

Винаги ще помня прекрасните и любящи хора, които срещнах там. Винаги ще помня урока, на който ме научиха: една от целите на тялото Христово е един на друг да си носим теготите.

 

Молитва: Милостиви Отче, има ли някой, чиито теготи искаш да нося днес? Ако да, помогни ми да го видя. Амин.

 

Мисъл за деня: „Болен бях и Ме посетихте“ (Матей 25:36).

Сара Матсън (Минесота)

 

Да се молим за: БОЛНИТЕ ХОРА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved

Остави коментар

Live Reply