Тежък товар

Прочит: Псалм 46:1-11

„А Бог на всяка благодат, Който ви е призовал в Своята вечна слава чрез Христос Исус, ще ви усъвършенства, утвърди, укрепи и направи непоколебими, след като пострадате малко.“
(1 Петр. 5:10)

Докато слагах край на брака си и се приготвях за още по-трудното изпитание – да отглеждам децата си сама – станах експерт в прикриването на емоциите. Пред хората показвах, че съм уверена и спокойна, докато всъщност се съмнявах в себе си, бях в депресия и се чувствах изтощена.
В началото изразявах истинските си чувства само по време на молитва, когато със сълзите си изливах целия гняв, тревога и мъка. С времето осъзнах, че нямам сили да се справя с всичко това сама, затова възложих на Бога своя товар. Доверих се на приятели в църквата, които имаха опит от подобни преживявания, редовно ходех на християнски терапевт и започнах да водя по-здравословен начин на живот. Бог продължаваше да ме обича и насърчава, придружавайки ме през целия ден, и аз чувствах мира и новите сили, от които толкова много се нуждаех.
Скриването на истинските ни чувства е изтощително и не ни помага в трудни ситуации. Помага желанието да продължим напред, като възложим товара си на Бога. Той обича всеки от нас. Ако четем Библията и посвещаваме времето си на молитва, ще чувстваме Божието присъствие, което дава сила и мир.

Молитва: Любящи Боже, нека винаги чувстваме Твоята близост и желание да поемеш товара ни. Амин.

Мисъл за деня: Когато не мога да се справя с товара си, търся Бога и Неговата помощ.
Джил Мейш (Мериленд)

Да се молим за: ХРИСТИЯНСКИТЕ ТЕРАПЕВТИ.

Остави коментар

Live Reply