Ти кой беше?

Прочит: Йоан 10:1-6

 

„Ето, на дланите Си съм те врязал…“

(Исая 49:16)

 

Трудно разпознавам лица, включително на приятели, които не съм виждал дълго време. Това е доста притеснително. Един ден срещнах свой съученик в един от моловете в Куала Лумпур и не го познах, а в училище бяхме добри приятели. Попитах го кой е, а той любезно ме подсети.

Много от нас се затрудняват да запомнят хората, които срещат в живота си, но с нашия велик и милостив Бог не е така. Той никога няма да ни забрави или да не може да си спомни името на всеки от нас. В Исая 45:3 се казва: „Аз съм Господ, Израелевият Бог, Който те припознавам по име“. В Йоан 10:3 за Добрия пастир е казано, че „вика Своите овце по име“. Псалм 147:4 гласи: „Изброява броя на звездите, нарича ги всички по име“. Колко повече познава Бог хората по име! Възможно е един ден някой, с когото сме били много близки приятели, да ни попита: „Ти кой беше?“, но можем да сме сигурни, че където и да се намираме, независимо в какво време, Господ Исус, Който ни познава, никога няма да ни забрави. Това е обещание, което имаме от нашия Небесен баща.

 

Молитва: Боже, наш Създателю и Небесен баща, благодарим Ти за уверението, че ни познаваш и никога няма да ни забравиш. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни познава и никога няма да ни забрави.

Конг Пенг Сън (Сингапур)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА НИ БИЛИ СЪУЧЕНИЦИ.

 

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply