Тихо служение

Прочит: Матей 23:1-12

„А по-големият между вас нека ви бъде служител.“
(Матей 23:11)

Когато майка ми беше настанена в дом за болни хора, имах възможността да се запозная с много от тези, които посещаваха своите близки. Спомням си първия път, в който срещнах Мани. Той изглеждаше доста буен, но всъщност се оказа тих. Всеки ден Мани помага на майка си с обяда. Той я храни с голяма нежност, лъжичка по лъжичка. Мисля, че това я радва повече от самия обяд. Мисля, че и персоналът, който работи за малко пари, също се отнася много мило към пациентите, които не могат да се справят сами. Някои от тях дори не разбират, че им помагат.
Новините често ни показват герои, които вършат големи неща и трябва да бъдат запомнени, но има много хора, които тихо служат на другите ден след ден. Те никога няма да се появят по вечерните новини. Едва ли биха определили себе си като велики, но в тях аз виждам християнски пример. Тяхното вярно и постоянно служение ги прави това, което Исус нарича „големите между нас“.

Молитва: Отваряй очите ни, Господи, за тези, които служат с търпение и милост. Помагай ни да се учим от примера им, за да служим и ние на хората, които срещаме. Амин.

Мисъл за деня: Дори ако само Бог вижда моя труд, това ми е достатъчно.
Андреа Уороник (Кънектикът)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА.

Остави коментар

Live Reply