Точното място за мен

Прочит: Римляни 12:4-8

„Защото както тялото е едно, а има много части и всички части на тялото, ако и да са много, пак са едно тяло, така е и с Христос.“
(1 Коринтяни 12:12)

Най-красивото цвете в нашия дом се намира в банята. Става дума за ноемврийски кактус, който има впечатляваща способност да оцелява и цъфти с красиви цветове дори при много трудни условия, например кратките зимни дни. У нас той се чувства най-добре в банята.
И ние, хората, се учим да откриваме най-добрите условия, в които да процъфтяваме. Всеки е уникален и ценен – такъв, какъвто е. Ноемврийският кактус не се нуждае от много светлина, затова вирее добре и на сянка. По подобен начин не всеки християнин има нужда да бъде в светлините на прожекторите, за да се чувства ценен. Важното е да открием точното си обкръжение, точното място за себе си, за да можем чрез дарбите, които сме получили от Бога, да носим надежда и да споделяме Божието царство. Всеки от нас може да процъфтява, като служи на хората в своето общество, в страната си и в света.

Молитва: Боже, помогни ни да открием всички дарби, които имаме от Тебе, и ни дай желание да ги използваме, за да процъфтяваме за Твоя слава. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся мястото, където по най-добрия начин мога да служа на Бога чрез своите дарби.
Нилс Нилсън (Швеция)

Да се молим за: ЕДИНСТВО В ХРИСТОВОТО ТЯЛО.

Остави коментар

Live Reply