Той чу гласа ми

Прочит: 2 Царе 22:7-20

 

„В утеснението си призовах Господа… И от храма Си Той чу гласа ми… И ме изведе нашироко, избави ме, защото има благоволение към мен.“

(2 Царе 22:7, 20)

 

Помня деня, в който едно торнадо започна да вилнее на минути от моя дом. Макар да не беше толкова силно, ние се изплашихме, защото Централна Пенсилвания не е обичаен район за такива природни явления. Помня колко се молех, докато слушах шума от гръмотевиците и падащите предмети. Едва ли бях преживявал нещо толкова страшно до онзи момент.

Спомням си и думите от днешния прочит, на които попаднах по-късно – Давид разказва за големите утеснения, през които е преминал, както и за чудесното Божие избавление.

Когато викаме към Бога, можем да сме уверени, че Той ще отговори. Във време на изпитание Господ е с нас и никога няма да ни изостави. Той ще преминава заедно с нас през страшните бури, когато черните облаци се сгъстяват. В каквато и ситуация да се намираме, Бог отговаря на нашите молитви.

 

Молитва: Помагай ни, Боже, да помним, че си с нас винаги. Давай ни увереност, че чуваш молитвите ни. Сега се молим така, както нашият Господ ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Пред каквото и да се изправя, ще търся Божията помощ.

Раян Арнт (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ СИЛНА БУРЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply