Той е жив

Прочит: 1 Петр. 1:3-9

 

„Понеже както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите. Защото както в Адам всички умират, така и в Христос всички ще живеят.“

(1 Коринтяни 15:21-22)

 

Жена ми ми показа некролог, изпратен ѝ от неин колега. Той беше шокиращо лаконичен – пишеше само името на човека, къде е живял и съобщение: „Той почина“. Две думи обобщаваха 65 години живот. Първоначалната ми мисъл беше, че това е липса на състрадание, но вероятно имаше и други фактори – липса на достатъчно пари за повече текст, липса на живи роднини, които да се интересуват от детайлите.

Тогава си припомних смъртта на Исус преди повече от 2000 години. Той беше арестуван и третиран като престъпник. Обвиниха Го, измъчваха Го и Му наложиха ужасно наказание – разпъване на кръст. Вероятно в дните след разпъването, ако някой е питал какво е станало с Исус Христос, са му отговаряли: „Почина“.

Преди Исус смъртта беше последната глава от живота, краят на историята. Но Той промени всичко със Своето възкресение. Апостол Павел пише: „Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христос Исус от закона на греха и на смъртта“ (Римляни 8:2). За Исус може да се каже просто „Той е жив“. Понеже Той е жив, дарява вечен живот на всеки, който вярва в Него и Го следва.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за дара на Твоя Син Исус Христос. Помогни ни да се приготвим за вечния живот, като служим на хората и отдаваме слава на Твоето име. Амин.

 

Мисъл за деня: За всички, които вярват в Христос, смъртта няма последната дума.

Джон Баун (Минесота, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НЯМА МНОГО БЛИЗКИ РОДНИНИ.

Остави коментар

Live Reply