Той води

Прочит: Псалм 139:5-10

 

„… ако слепец слепеца води, и двамата ще паднат в ямата.“

                                                                         (Матей 15:14)

 

Когато с приятелите ми се записахме на бални танци, знаехме какви са ролите: мъжете водят, жените следват. Отраснала съм като истинска американка, която смята, че жената не бива да позволява мъжът да доминира, но ролите в танците ми харесаха и когато се замислих, че Бог иска да ни води в нашия живот, осъзнах, че за моя вреда, бъркам воденето с доминирането.

В балните танци ролята на мъжа е да насърчи жената да покаже своята красота, елегантност и грация. Той проучва обкръжението, определя курса и води дамата, като нежно притиска с ръка гърба ѝ. Спомням си как един партньор, с когото танцувах, не водеше достатъчно убедително и аз през цялото време се притеснявах, че ще се блъснем някъде. Когато партньорът е уверен и води в танца, като нежно предпазва партньорката от грешните стъпки, танцът е истинско удоволствие.

Бог ни води по подобен начин. Ние сме сътворени по Негов образ и когато се отпуснем и следваме Неговото водителство, започваме да отразяваме Божията милост и любов в този свят, изпълнен със страх и хаос.

 

Молитва: Господи, учи ни да следваме Твоето водителство, за да водим и другите към истината на Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието водителство е силно и сигурно.

Шадя Хричи (Калифорния)

 

Да се молим за: ТАНЦЬОРИТЕ.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply