Това е риболовът!

Прочит: Лука 5:1-11

 

„А Симон отговори: Учителю, цяла нощ се трудихме и нищо не уловихме; но щом казваш, ще хвърля мрежите.“

(Лука 5:5)

 

Един от доброволците в мисията, в която работя, ме покани на дълбоководен риболов. Аз веднага се съгласих да пробвам това ново за мен преживяване.

Беше прекрасен ден. Морето беше спокойно, а небето – ясно, само че нямаше риба! Попитах приятеля си дали е нещо обичайно да се върнеш без улов. „О, да – отвърна той. – Това е риболовът!“ Понякога колкото и да си добър в това, просто не хващаш нищо. Риболовът изисква постоянство, фокусиране върху правилните техники и спокойно приемане на резултата, какъвто и да е той.

Нашият живот на вяра – молитвата, богослуженията, общуването и добрите дела – понякога приличат на риболова. Понякога макар да сме направили всичко „както трябва“, ни се струва, че нищо не сме постигнали. Както риболовът, така и християнският живот изисква постоянство, правилни действия и чувство за мир, каквото и да се случва. Трябва да продължим напред с вяра, че дори когато „сме се трудили цяла нощ и не сме уловили нищо“, Исус не ни е изоставил и ще изведе докрай нашия труд.

 

Молитва: Боже, давай ни постоянство и търпение в служението дори когато ни се струва, че не постигаме добри резултати. Помогни ни да бъдем верни, както Ти си верен. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Каквото и да се случва, аз съм уверен, че Исус действа в мен и чрез мен.

Дейвид Хози (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЧУВСТВАТ ДУХОВНА ПРАЗНОТА.

 

Остави коментар

Live Reply